Styling

Als stylist wil ik de persoonlijkheid van de cliënt laten doorschemeren in de outfit.
Styling

Als stylist wil ik vooral de persoonlijkheid van de cliënt laten doorschemeren in de outfit. Ik help je om een eigen stijl te ontwikkelen waarin jij je goed voelt. Het gaat mij niet om de nieuwste modetrends, maar om de authenticiteit van de persoon. Kledij kan een verlengstuk worden van onszelf, het kan ons zelfvertrouwen verschaffen en aan de ander al een eerste indruk geven van wie we zijn.

In 2010 ben ik gestart als stylist in bijberoep. De eerste jaren heb ik het aanbod in mijn praktijk ruim gehouden. Klanten konden kiezen voor een kleurenanalyse, lichaamsanalyse, stijlanalyse, personal shopping, garderobeplanning en visagie. Er was ook een mogelijkheid om workshops te volgen. Door deze verschillende zaken uit te voeren, kon ik uitmaken wat mij nu het meest ligt en waarin ik het best ben. Als psycholoog wou ik vooral de brug slaan tussen styling en psychologie. Als klant laat ik je meedenken zodat je de vaardigheid zelf ontwikkelt om in de toekomst de juiste kledingstukken aan te schaffen. Styling is geen voorschrift, het is een proces van zelfkennis. Styling is een sterkte/zwakte analyse van onszelf, duidelijk zicht krijgen op de troeven. Met deze reden bied ik nu een stylingpakket aan waarin de wisselwerking tussen stylist en klant voorop staat.

Mensen kunnen met verschillende motivaties bij mij aankloppen: mensen komen in een andere levensfase terecht, hebben een scheiding achter de rug, ervaren lichaamsverandering, maakten andere levenskeuzes, staan voor nieuwe jobuitdagingen,… Kortom allerlei zaken die ervoor zorgen dat je niet langer tevreden bent over de manier waarop je je vandaag presenteert en daar verandering wil in brengen. Daarnaast kan het ook gewoon leuk zijn om nu eindelijk eens te weten welke kleuren je best staan en welke kledingstukken jouw lichaam het meest tot zijn recht laat komen.

 

Het stylingpakket is een totaalconcept. Het bestaat uit een gesprek waarbij ik inzicht krijg in wie u bent, waar u interesse ligt en wat u motivatie is om stijladvies in te winnen. Voor mij is het belangrijk om te weten wat jij wil uitstralen en wat jij belangrijk vindt. Daarna gaan we over tot een kleurenanalyse, hierbij komen we, met hulp van analysedoeken, tot een selectie van topkleuren die u het meest doen stralen. Daarna gaan we over tot een lichaamsanalyse waarbij u silhouet getekend wordt op een spiegel. Via deze techniek leert u objectief naar uw lichaam kijken en leert u de pluspunten van uw lichaam kennen en krijgt u tips om de punten waar u minder tevreden over bent te camoufleren. Al de tips die u krijgt gedurende deze namiddag, krijgt u op het einde mee op papier.

U hebt ook de mogelijkheid om eigen kledij mee te brengen, zowel kledingstukken waar u tevreden over bent als de kledingstukken die u ervaart als een ‘miskoop’. Miskopen hoeven niet per se bij het vuilnis te belanden, soms kan een kleine aanpassing het omtoveren tot een ideaal kledingstuk.

Een goede styling betekent dat je in de toekomst er de juiste kledingstukken uitkiest in de meest flatterende kleuren. De silhouetten matchen met jouw lichaamsvormen en druisen niet in tegen jouw persoonlijkheid. Het behoedt je daarenboven voor miskopen.